Трейс Груп Холд разпространи отворено писмо до медиите във връзка с

...
Трейс Груп Холд разпространи отворено писмо до медиите във връзка с
Коментари Харесай

Трейс Груп с позиция за ремонта на пътя в Своге

" Трейс Груп Холд " разпространи отворено писмо до медиите по отношение на плана за осъществяване на пътя Мездра - Елисейна - Своге - Нови Искър.

От компанията показват, че изборът на реализатор по плана се организира по разпоредбите и процедурите на Програма " Транзитни пътища V ", на база на интернационалното утвърдено съглашение, а не по Закона за публичните поръчки. 65% от финансирането е на Европейската капиталова банка.

" Трейс груп " твърди, че е изпълнила всички задачи, дадени от възложителя на плана.

Отстранени са и всички безспорни искания по гаранционната отговорност.

В известието се показва, че варовикови и скални примеси се поставят по стандарт във всички асфалтови смеси и в тази ситуация с пътя край Своге условията са спазени, осведоми Българска национална телевизия.

Проектът за трасето край Своге, на което стана тежката автобусна злополука със 17 починали, е направен от АПИ, разясняват от компанията, представени от bTV. 

" Договорът за осъществяване на плана е подписан по Договорни условия за създаване на строителни и инженерни работи, проектирани от Възложителя. Участници в плана са Възложителят – в лицето на АПИ, Фирма " Инженер ", представляваща и гарантираща ползите на страната в процеса – в този случай тази функционалност се извършва от " Мот Макдоналд " - известна английска инженерингова компания, Изпълнител, Надзор и Проектант ", показват от " Трейс груп ".

В писмото е обяснено още, че планът за даден път се дава към този момент утвърден от Възложителя на Инженера и Изпълнителя. От компанията пишат, че в съответния случай това е осъществено според договорните условия.

От " Трейс груп "  коментират и данните, че АПИ неведнъж са ги алармирали за проблеми с пътя – " уведомяваме ви, че когато сме получавали преписка, правилно адресирана съгласно условията на договорните условия, сме реагирали съгласно предписанията на контракта ".

Накрая в писмото се показва, че " Трейс груп "  е една от дребното строителни обществени компании у нас с кристално ясна благосъстоятелност и капитал на Софийската Фондова Борса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР